DERS TANITIM BİLGİLERİ


Dersin Adı
Küçük İşletmeler ve Girişimcilik
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
BA 571
Güz/Bahar
3
0
3
7.5
Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Türü
Servis Dersi
Dersin Düzeyi
Yüksek Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Ders, küçük işletme kurma ve yönetme konusundaki teorileri ve pratik uygulamaları içermektedir. Küçük işletmelere dair tüm önemli ve kritik başlıklar pek çok örnek olay ve saha çalışmasının desteğiyle incelenecektir. Ders ayrıca girişimcilik kavramını tüm boyutlarıyla ele alarak nasıl daha iyi girişimci olunur sorusunun yanıtlanması tartışmalarıyla devam edecektir.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Bu dersin sonunda öğrenci girişimcilik fırsatlarını değerlendirebilecektir
  • Bu dersin sonunda öğrenci küçük işletmelerin ekonomik değerini tartışabilecektir
  • Bu dersin sonunda öğrenci franchising kavramı hakkında bilgi verebilecektir
  • Bu dersin sonunda öğrenci yeni iş kurmanın sebepleri ve yöntemlerini açıklayabilecektir
  • Bu dersin sonunda öğrenci bir iş planı hazırlayabilecektir
Ders Tanımı Ders tüm boyutlarıyla küçük işletme yönetimini ve bunun yanı sıra girişimcilik kavramının derinlemesine analizini içermektedir.
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Giriş Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
2 Küçük İşletmelerin Tanımlanması ve Genel Bilgiler Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
3 Küçük İşletme Nasıl Kurulur? Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
4 İş Planı Nasıl Hazırlanır? Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
5 Küçük İşletmelerde Finansman Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
6 Küçük İşletmelerde Yönetim ve İnsan Kaynakları Yönetimi Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
7 Küçük İşletmelerde Devamlılık Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
8 Küçük İşletmelerin Karşılaştığı Riskler ve Fırsatlar Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
9 Küçük İşletmeler ve Küreselleşme Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
10 Küçük İşletmeler ve Teknolojik Gelişim Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
11 Girişimcilik Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
12 Girişimci kimdir? Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
13 Girişimcilik Becerilerini Geliştirmek Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
14 Girişimcilik ve Küreselleşme Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005
15 Sunumlar
16 Dönemin gözden geçirilmesi  
Ders Kitabı

Essentials of Entrepreneurship and Small Business Management, Thomas W. Zimmerer, Norman M. Scarborough, Fourth Edition, Prentice Hall, New Jersey, 2005 

Önerilen Okumalar/Materyaller

Çeşitli makaleler, konuyla ilgili kitaplar ve dergiler

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
1
15
Laboratuvar / Uygulama
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
35
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
20
Final Sınavı
1
30
Toplam

Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
3
70
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
1
30
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
3
48
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
Sınıf Dışı Ders Çalışması
15
5
75
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
40
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınavlar
1
20
Final Sınavı
1
30
    Toplam
213

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest